Rasse kom för två och en halv vecka sen till oss. Vår bilfärd hem från kenneln var det värsta jag varit med om. Han bara skrek och klöste (jo han tror ännu också att han är en katt) och flämtade som om han höll på att dö. Jag kunde skatta mig lycklig att vi bara hade en halv timmes bilfärd! När vi sedan kommit hem så somnade han bums i trädgården och där spenderade vi resten av dagen också. Han lugnade ner sig efter en stund och undersökte sedan piggt vårt hus på kvällen.

Fastän Rasse inte alls var rumsren när han kom till oss lärde han sig väldigt fort. Även om han inte ännu kan hålla sig så länge så går han oftast redan till dörren när han vill ut.  Jag har själv tagit det lugnt i början med att  träna honom. Men lite hela tiden så håller vi på, det som jag har tränat mest på är kom. Kom har trots allt misssbrukats i vår familj nämligen alla säger att "kom nu rasse så går vi ut" och "kom kom" inne. Så jag har bestämt mig för att lära honom "tule" istället eftersom ingen pratar finska hemma hos oss så  det borde det ordet fungera. Vi är som sagt ganska mycket ute på gården med honom  då han inte alls fryser och så trivs han ute. Men han har börjat utforska buskarna mot grannarna lite väl mycket och vipps en dag så for han igenom... Jag tror att det är på tiden att vi skaffar ett staket! En annan sak också är att han känner sig så säker på sin gård att han tycker att han inte behöver komma när jag ropar. Andra små saker som jag tränar är att han ska sitta förrän han får sin mat. Det är ett litet problem då han börjar sätta sig medan man tar ut hans mat ur kylskåpet. Detta leder till att han börjar skälla eftersom han inte får sin mat fast hur duktigt han än sitter. Jag försöker förstås ge maten så fort som möjligt men då jag måste blanda ihop maten så tar det en stund.

Första nätterna gnällde han jätte mycket men nu så sover han i sin bur nästan 8 timmar varje natt. Jag inser nu att det lönade sig att vara konsekvent med att han skulle sova i buren. I bilen har han också sin bur och där känner han sig ganska säker. Rasse har redan träffat en annan sheltie alltså Freddy. Han är jätte snäll mot min lilla valp och låter honom klättra på honom och leka med honom utan att Rasse blir rädd. Jag var hemma hos Jannika och Freddy idag och när vi sedan satt och åt så hade hundarna gått upp till andra våningen. När jag kom upp så ser jag Freddy vakta Rasse så att han inte faller ner för trapporna. Freddy är en jätte bra hundvakt! Vi var med hundarna i skogen och jag hade Rasse lös det går utmärkt eftersom han liksom går fastklistrad i mitt ben. Men han är jätte orolig att han ska tappa bort mig där i skogen så han går omkring och piper. Det gör han aldrig i koppel.

Då jag hade haft Rasse i 1 ½ vecka  så hände det omöjliga jag fick allergi symptom av Rasse. Jag hade aldrig trott att det skulle vara möjligt. Jag har ju ändå varit med alla möjliga hundar hela mitt liv. På tisdag får jag min dom då jag ska på allergitest men de är väl inte alls hundra prosentiga heller...? Så nu har jag börjat ta allergi medicin, det hjälper lite men inte mycket. Häromdagen köpte vi en luftrenare och det blev mycket bättre! Så jag tror att det faktiskt kan ordna sig. Men det är lite jobbigt då han fick portförbud till mitt rum och han måste tvättas flera gånger i veckan. Jag hoppas nu innerligt att det ska gå bort men om ej så får jag väl leva med det.

Annars går allting bra med Rasse han är en pigg valp som undesöker allt och alla. Han växer så det knakar och beter sig faktiskt som en liten bordercollie :) Vår valpkurs börjar om några veckor och jag har precis börjat gymnasiet men allt har hittills gått ganska bra om man bortser från allergin. Ni frå gärna kommentera mina inlägg om ni vill! :)

Här kommer några bilder ännu

Rasse 5 veckor

Rasse 7 veckor äntligen hemma!

Anfallet mot den rullande pappers rullen!

Men där är ju min syster! Inte visste jag att hon också bor här! Kom ut och lek!

Golv-dammsugning

Nappisilmä